Dolf Meijer

 

Dolf is al bijna 20 jaar schaaktrainer. Hij heeft veel ervaring met het geven van schaakles op scholen, maar heeft ook jarenlang selectietraining voor de landelijke schaakbond gegeven. Via veel verschillende werkvormen en leuke spelletjes probeert hij ieder kind telkens nieuwe vaardigheden bij te brengen.  Er is niets zo leuk dan kinderen stapje voor stapje beter te zien worden!
 

Dolf studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, was talentcoach van de KNSB, schaakte in het eerste team van de Eindhovense schaakvereniging en is voorzitter van Jeugdschaakvereniging Best Moves.

 

 

 

Hub van der Laar

 

Op het moment dat mijn zoon met schaken begon bij WLC, ben ik ook betrokken geraakt bij het schaken. Eerst materiaal klaarzetten en de competitie regelen, later ook groepen begeleiden en instructies geven. Op dit moment coördineer ik het team dat les geeft bij WLC en  ben ik jeugddistrictscoördinator voor de regio Eindhoven. Daarnaast heb ik een loopbaan in de ICT achter de rug, waardoor ik nu ook tijd heb om op basisscholen les te geven.


Mijn motivatie is dat kinderen veel voordelen hebben door te leren schaken:
- Het helpt bij het leren anticiperen
- schaken bevordert ook sociaal gedrag zoals sportiviteit, het leren verliezen, maar vooral ook het verplaatsen in de tegenstander.
- schaken bevordert het analytisch en rekenkundig vermogen van kinderen.


Ik hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen.

Storm Hoeks

Ik ben Marcella, 27 jaar oud en ben zo’n 20 jaar geleden begonnen met schaken.  Vooral in mijn jeugd jaren heb ik heel veel geschaakt en heb ik aan van alles wel meegedaan. Van toernooien en schaakkampen tot mijn hoogtepunten de WKs in 2008 en 2010 en het EK in 2009. Nu vind ik het mooi dat ik dat enthousiasme mag doorgeven aan de huidige jeugd.

 

Ik kan me nog heel goed herinneren dat toen begon met schaken ik ook beter werd in rekenen op school.  Inmiddels is ook aangetoond dat schaken inderdaad goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Bij mij heeft het er denk ik ook toe geleid dat ik uiteindelijk aan de TU/e ben gaan studeren.
Inmiddels woon ik nu bijna 10 jaar in Eindhoven en ben ik onlangs begonnen aan een tweede master opleiding: biomedische technologie in Delft.  Voorheen heb ik wel eens bijles gegeven aan middelbare scholieren, maar schaakles geven is dan toch wat leuker. Ik hoop dat ik dit dan ook nog lang zal blijven doen!

Marcella Gunther

Pieter Braam

 

Mijn naam is Pieter Braam, ik ben 21 jaar en heb schaken altijd al leuk gevonden. Ik schaak graag met familie en vrienden, maar ook online. Nu schaak ik bij de de studenten schaakclub S.C.C.E. Noesis en ben leidinggever bij een schaakkamp dat iedere zomer wordt gehouden.

 

Op dit moment ben ik bezig met mijn master Wiskunde op de universiteit in Eindhoven. Het is leuk om te zien dat het niet alleen bij deze studie, maar ook bij schaken draait om het vinden van patronen. Ik hoop dat ik zulke patronen en de schoonheid van het schaakspel met plezier kan overbrengen!

Diana Kukhianidze

 

Diana is 19 jaar oud. Ze heeft van haar 8e tot haar 14e met veel plezier geschaakt. Ze is vaak meegeweest op Kempenkamp, een schaakzomerkamp voor kinderen. Ze heeft het altijd jammer gevonden dat ze vanwege tijdgebrek moest stoppen met schaken.

 

Ze geeft nu met veel enthousiasme schaakles, zo kan ze toch met schaken bezig zijn. Ze geniet ervan om kinderen een stapje verder te helpen. 

Diana studeert aan een evenementenopleiding. Ze vindt het leuk om bezig te zijn met schaken of organiseren of een combinatie van beiden. Zo organiseerde ze zelf een schaaktoernooi voor kinderen in Eindhoven. 

 

Niek

 

Ik ben Niek, 19 jaar oud en ik ben sinds corona begonnen met schaken. Ik heb voornamelijk veel online geschaakt. Maar daarnaast heb ik ook een jaar bij de schaakclub Kennemer combinatie gespeeld. Momenteel schaak ik nu met veel plezier bij de studenten schaakvereniging S.C.C.E. Noesis. Naast het schaken studeer ik Industrial Design aan de technische universiteit Eindhoven. Wat ik persoonlijk het leukste aan schaken vind is dat je constant bezig bent met het oplossen van (toekomstige) problemen in de schaakstelling. Naar mate je beter wordt in schaken en je meer verschillende stellingen gaat herkennen wordt het oplossen van zo’n schaakstelling steeds gemakkelijker.

 

 

 

Max Moonen

 

Ik ben Max, een 20 jarige Industrial Design student die net als veel anderen aan het begin van de corona crisis is begonnen met schaken. Er was toen weinig te doen dus had ik alle tijd om mij in het schaken te verdiepen door middel van YouTube, chess apps en het spelen met vrienden. Inmiddels draait de wereld weer door en is het schaken als hobby blijven hangen. Ik gaf al langer met veel plezier bijles in wiskunde en ik ben blij dat ik nu het lesgeven en schaken kan combineren door wekelijks schaakles te geven!

Jan Arts

 

Sinds mijn 14de jaar schaak ik. Je leerde het toen uit boeken en door het spelen van partijen tegen andere schakers.De computer was er toen nog niet.

 

In de huidige tijd is er enorm veel schaakmateriaal, “Google” staat er vol van.

Ook zijn er  nu door de Koninklijke Schaakbond opgeleide schaaktrainers om je

goed voor te bereiden op deze prachtige sport. Daar help ik je graag mee.

Voor mij is schaken super ontspannend, klinkt als een schijnbare tegenstelling is het niet vind ik.Tijdens een schaakpartij denk je nergens anders aan.Je bent constant op zoek naar de beste, de veiligste, meest dreigende en winnende zet.Het is concentreren en de beste keuzes maken. Het is een spel met enorm veel mogelijkheden.Je kunt het individueel spelen en in teamverband.

 

Ik geniet van de schoonheid van het schaakspel en hoop dat ik het plezier dat ik daar aan beleef aan je kan overbrengen.