gallery/dolf

Dolf Meijer 

Dolf is al bijna 20 jaar schaaktrainer. Hij heeft veel ervaring met het geven van schaakles op scholen, maar heeft ook jarenlang selectietraining voor de landelijke schaakbond gegeven. Via veel verschillende werkvormen en leuke spelletjes probeert hij ieder kind telkens nieuwe vaardigheden bij te brengen.  Er is niets zo leuk dan kinderen stapje voor stapje beter te zien worden!
 

Dolf studeerde Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, was talentcoach van de KNSB, schaakt zelf in het eerste team van de Eindhovense schaakvereniging en is voorzitter van Jeugdschaakvereniging Best Moves.

 

 

 

gallery/diane new

Diana Kukhianidze

Diana is 19 jaar oud. Ze heeft van haar 8e tot haar 14e met veel plezier geschaakt. Ze is vaak meegeweest op Kempenkamp, een schaakzomerkamp voor kinderen. Ze heeft het altijd jammer gevonden dat ze vanwege tijdgebrek moest stoppen met schaken.

 

Ze geeft nu met veel enthousiasme schaakles, zo kan ze toch met schaken bezig zijn. Ze geniet ervan om kinderen een stapje verder te helpen. 

Diana studeert aan een evenementenopleiding. Ze vindt het leuk om bezig te zijn met schaken of organiseren of een combinatie van beiden. Zo organiseerde ze zelf een schaaktoernooi voor kinderen in Eindhoven. 

 

Hub van der Laar

Op het moment dat mijn zoon met schaken begon bij WLC, ben ik ook betrokken geraakt bij het schaken. Eerst materiaal klaarzetten en de competitie regelen, later ook groepen begeleiden en instructies geven. Op dit moment coördineer ik het team dat les geeft bij WLC en  ben ik jeugddistrictscoördinator voor de regio Eindhoven. Daarnaast heb ik een loopbaan in de ICT achter de rug, waardoor ik nu ook tijd heb om op basisscholen les te geven.


Mijn motivatie is dat kinderen veel voordelen hebben door te leren schaken:
- Het helpt bij het leren anticiperen
- schaken bevordert ook sociaal gedrag zoals sportiviteit, het leren verliezen, maar vooral ook het verplaatsen in de tegenstander.
- schaken bevordert het analytisch en rekenkundig vermogen van kinderen.


Ik hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen.

gallery/hub

Mischa Senders

 

Mijn naam is Mischa Senders, ik ben 22 jaar oud en ik schaak vanaf mijn 7de. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik met plezier lesgegeven bij schaakvereniging Waalwijk, de club waar ik begonnen ben.

 

Momenteel woon en studeer ik in Eindhoven. Toen ik werd benaderd om schaakles te gaan geven op basisscholen in Eindhoven was ik meteen enthousiast. Het is voor mij een mooie uitdaging om kinderen op een leuke manier te leren schaken. Het is bekend dat schaken heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Ik hoop dat ik zo een klein steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van vele kinderen.

gallery/mischa