Wie komt ons helpen bij de schaaklessen?

 

Voor diverse scholen in Eindhoven en omgeving zijn wij op zoek naar enthousiaste lesgevers die schaakles willen geven aan groepjes van 8 tot 12 kinderen. Het gaat om kinderen van 5 tot 12 jaar (dus basisschoolkinderen).

 

Je hoeft niet goed te kunnen schaken, maar moet wel de schaakregels kennen, enthousiast zijn en het leuk vinden om met kinderen te werken.

 

Naast een mooie vergoeding bieden wij je ondersteuning in de praktijk zodat je vrijwel meteen aan de slag kan. Meestal loop je eerst mee met een ervaren schaaktrainer en na van loop van tijd kun je ook zelfstandig lesgeven.

 

De schaaklessen zijn meestal 's middags. Je kunt zelf je beschikbaarheid aangeven en het is geen probleem als je een keer niet kan, wij regelen dan een vervanger.

 

Interesse? Neem contact op met Dolf of Sandra via 040schaakt@gmail.com voor de mogelijkheiden.

Ik ben Storm, ik ben 18 jaar en ik geef al 5 jaar met veel plezier schaakles bij mijn eigen club. Ik ben zelf begonnen met schaken toen ik 6 was en heb toen geleerd hoe leuk schaken kan zijn. Ik schaak zelf ook nog altijd met veel plezier bij mijn kleine club in Soerendonk.
Toen ik begon met lesgeven wist ik meteen dat ik het heel leuk vond. De motivatie die ik de kinderen kon geven en de manier waarop ik ze kon helpen gaf mij weer de energie om nieuwe dingen te verzinnen voor ze. Het leukste aan lesgeven is voor mij de kinderen vrolijk zien en ze leren om te schaken. Ik hoop dat ik deze kinderen altijd een leukere dag kan bezorgen en dat ze hun plezier in het schaken zullen houden.  Zelf woon ik Eindhoven en ga ik dit jaar beginnen aan mijn studie natuur- en sterrenkunde in Nijmegen. 
Ik zal hopelijk nog op veel scholen en nog lang les gaan geven.

Storm Hoeks